Представниця ЗСУ Ярослава Магучіх принесла Україні довгоочікуване золото чемпіонатів світу з легкої атлетики

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх, яка представляє ЗСУ, здобула золоту медаль чемпіонату світу, що завершується в Будапешті. У неділю, 27 серпня, 21-річна стрибунка у висоту з Дніпра підкорила висоту 201 см.

Перемога Магучих стала першим “золотом” України на чемпіонатах світу на відкритому повітрі за останні десять років.

Магучіх пропускала першу висоту (185 см), взявши 190 см із першої спроби та 194 см – із другої. Основна боротьба розгорнулася на висоті 197 см, яка давала пряму путівку на Олімпіаду-2024 в Париж. Ярославі першою з усіх учасниць фіналу підкорилася планка на цій позначці.

Ще одна українка, Ірина Геращенко, розпочинала змагання зі 185 см, взявши її з першого стрибка – як і 190 та 194 см. Однак 197 см стали для Ірини цього разу недосяжними.

На висоті 199 см змагалися одразу чотири атлетки – дві австралійки, британка та українка. Магучіх перестрибнула цю планку з першого разу, як і 201 см.

Ярослава Магучіх у секторі стрибків у висоту на чемпіонаті світу 2023 в Будапешті. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

“Срібло” і “бронзу” отримали, відповідно, австралійки Елеанор Паттерсон і Нікола Оліслагерс, лишившись на позначці 199 см.

Ірина Геращенко розділила 5-6-те місця.

Відтак з однією золотою та однією срібною медалями збірна України посіла 14-те місце на ЧС-2023 в загальному заліку (перші – американці – 12-8-9).

Раніше срібну медаль для України здобула Марина Бех-Романчук у потрійному стрибку.

Росіяни до змагань у Будапешті не були допущені.

Читайте також:
Легкоатлетка із ЗСУ Магучіх у Белграді стала чемпіонкою світу зі стрибків у висоту в приміщенні

Молодший сержант Магучіх здобула для України історичне “золото” на чемпіонатах Європи

У Міноборони проведуть бесіду з молодшим лейтенантом Магучіх після обіймів із росіянкою на Олімпіаді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна