У Міноборони проведуть бесіду з молодшим лейтенантом Магучіх після обіймів із росіянкою на Олімпіаді

 

Українські спортсмени на великих міжнародних змаганнях мають розуміти, що ворог використовує з пропагандистською метою фото обіймів з атлетами РФ. Тож у Міністерстві оборони України проведуть бесіду з цього приводу з офіцером ЗСУ – стрибункою у висоту Ярославою Магучіх, яка після виграшу бронзової медалі на Олімпіаді в Токіо потрапила в об’єктиви позуючи з росіянкою.

Як передає “Новинарня“, про це в неділю, 8 серпня, заявила новопризначена заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Наша бронзова призерка Олімпійських ігор в Токіо Ярослава Магучіх дійсно є молодшим лейтенантом ЗСУ. До складу української збірної ввійшли 60 армійських спортсменів.

Фото Ярослави поряд зі спортсменкою Марією Ласіцкене, яка виступала від команди Олімпійського комітету Росії (збірна РФ не брала участь в Олімпіаді на виконання рішення Спортивного арбітражного суду (CAS)), викликало обурливу реакцію в суспільстві.
Спортсмени, які представляють Україну на міжнародних змаганнях, повинні розуміти, що в Україні триває російсько-українська війна, і це накладає певні обмеження та відповідальність”, – написала Маляр у фейсбуці.

Обійми росіянки Марії Ласіцкене, яка є капітаном ЗС РФ та довіреною особою Володимира Путіна, і офіцера ЗСУ Ярослави Магучіх після завершення змагань у стрибках у висоту Олімпіаді в Токіо 7 серпня 2021 року

“Вірне слідування спортивним традиціям, приміром – фото обіймів зі спортсменами-громадянами РФ, коли вони теж стають призерами, одразу використовує ворог як інформаційно-психологічну гармату, яка демонструє світу, що “їх тут немає”.
Тобто необережна поведінка наших спортсменів, яких ми любимо і за яких щиро вболіваємо, може ставати об’єктом інформаційних спецоперацій ворога”, – наголосила представниця Міністерства оборони.

Водночас Маляр попросила “припинити цькування Ярослави, допоки ми не почуємо її власне пояснення”.

“Ярослава Магучіх на даний час знаходиться в Токіо. Одразу після її повернення в мене запланована з нею зустріч. Про результати розмови повідомлю”, – зазначила Ганна Маляр.

Читайте також:
Легкоатлетка із ЗСУ Магучіх здобула “бронзу” Олімпіади. І сфотографувалася в обнімку з росіянкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна