Молодший сержант Магучіх здобула для України історичне “золото” на чемпіонатах Європи

20-річна Ярослава Магучіх із Дніпра, яка представляє Збройні сили України, здобула перше “золото” України на чемпіонатах Європи в жіночих стрибках у висоту.

Легкоатлетична першість завершилася 21 серпня в рамках мультиспортивного Євро у Мюнхені.

У фіналі стрибків у висоту серед жінок Україну представляли дві спортсменки – Ярослава Магучіх та Ірина Геращенко (Юлія Левченко не пробилася на останню стадію).

Завдяки успішним спробам на попередніх висотах Магучіх забезпечила собі золоту нагороду з результатом 1,95 м. Чорногорка Марія Вукович із тією ж висотою отримала срібло. “Бронза” – у сербки Ангеліни Топич (1,93). Ірина Геращенко – на п’ятому місці загального протоколу (також 1,93).

У загальному медальному заліку Євро-2022 Україна посіла дев’яте місце з 5 нагородами (2-1-2), а перемогли німці (7-7-2).

Читайте також:
Марина Бех-Романчук з рекордом перемогла на легкоатлетичному чемпіонаті Європи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна