Марина Бех-Романчук з рекордом перемогла на легкоатлетичному чемпіонаті Європи

Українка Марина Бех-Романчук виграла золоту медаль чемпіонату Європи з легкої атлетики-2022 у потрійному стрибку, показавши особистий рекорд та найкращий результат сезону в Європі – 15,02 м.

Крім того, представниця Хмельниччини стала другою українкою в історії, якій вдалося стрибнути потрійним за 15 метрів. До цього таке вдавалося Інесі Кравець.

Турнір стрибунок потрійним відбувся в Мюнхені ввечері 19 серпня. Чемпіонат Європи з легкої атлетики триває там 15-21 серпня в межах європейської першості з літніх видів спорту.

Вже у першій спробі Бех зробила заявку на перемогу. Адже результат 14 метрів 81 сантиметр – це був і особистий рекорд для Марини (яка до 2022 року стрибала на турнірах лише одинарним), і найкращий результат сезону в Європі.

“Я розуміла, що на результаті 14,81, показаному в першій спробі, мені не варто зупинятись, і навіть навпаки – потрібно додавати, аби забезпечити непохитну золоту позицію. Впродовж усього фіналу я саме це й робила. В спорті частенько стається так, що коли ти заздалегідь повісив собі на шию медаль, вона стає дуже доступною для суперників”, – сказала Марина в інтерв’ю пресслужбі Федерації легкої атлетики України.

Як відомо, напередодні фіналу в потрійному Бех-Романчук змагалася за нагороди в секторі стрибків у довжину і після п’яти спроб вона посідала третє місце. Та в заключній шостій спробі їй випередила британська спортсменка, і Марина стала лише четвертою. Однак у потрійному стрибку все було інакше.

Українська легкоатлетка лідирувала упродовж усього фіналу. І в п’ятому стрибку вдруге побила рекорд сезону, стрибнувши на 15.02 м.

“Звичайно, розуміла, що можу зачепити цей 15-метровий рубіж. Це була основна ціль. Відверто скажу: у мене не було задачі [виграти] медаль чи ще щось – хотіла результату, який врешті-решт мене задовільнить та принесе якогось позитиву”, – сказала Марина в інтерв’ю “Суспільному”.

Срібло та бронзу виграли відповідно фінка Крістіна Мякеля (14,64) та колишня наша співвітчизниця Анна Міненко (14,45), яка тепер представляє Ізраїль.

Крім того, на ЧЄ в Мюнхені Андрій Проценко здобув бронзову медаль у стрибках у висоту, а Вікторія Ткачук та Анна Рижикова срібло й бронзу в забігу 400 метрів з бар’єрами.

Україна в загальному медальному заліку йде на 13-ту місці. Росіяни й білоруси усунуті від змагань.

Читайте також:
“Це війна і, бляха, людські життя!”: українська легкоатлетка Левченко відповіла росіянці Ласіцкене, яка поскаржилася в МОК через санкції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна