“Це війна і, бляха, людські життя!”: українська легкоатлетка Левченко відповіла росіянці Ласіцкене, яка поскаржилася в МОК через санкції

Відома українська легкоатлетка Юлія Левченко емоційно відповіла на листа російської чемпіонки Токіо-2022 зі стрибків у висоту Марії Ласіцкене до голови Міжнародного Олімпійського Комітету.

Як передає “Новинарня“, в оприлюдненому 9 червня в інстаграмі листі Ласіцкене поскаржилася на начебто несправедливе відсторонення від міжнародних змагань усіх без винятку російських атлетів, незалежно від їхнього ставлення до війни в Україні.

Юлія Левченко відреагувала на це в коментарях під зверненням Ласіцкене.

Українська спортсменка зауважила, що у “жовто-синій” збірній завжди підтримували російських атлетів як могли.

“Ціною власної репутації, не втрачали співчуття. Навіть після анексії Криму та початку війни на сході України. Хотілося вірити в думку “не всі такі”. Навіть коли вас не допускали на міжнародні старти через порушені правила вашою країною. А коли допускали я особисто, щиро співпереживала, бажала удачі…”, – написала українська легкоатлетка.

Але після початку повномасштабного вторгнення РФ

жоден російський спортсмен не висловив своєї негативної думки щодо війни в Україні.

“Навіть навпаки, концерти на честь війни та практично одностайна підтримка. Це не спорт поза політикою чи політика у спорті. Це, бляха, людські життя! Життя! Це найцінніше! Це не медалі та рекорди. Це право на те, щоб просто жити на цій землі, ходити і дихати. Ви вважаєте, що спорт важливіший за право жити? Вас не допускають, тому що ви росіянка?! А нас вбивають просто тому, що ми українці. Відчуваєте різницю?!”, – підсумувала Юлія.

Читайте також:
РФ позбавили “срібла” Олімпіади-2014 у жіночій естафеті з біатлону

Міноборони відзвітувало про виховну бесіду з Магучіх після її обіймів із російською спортсменкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна