Міноборони відзвітувало про виховну бесіду з Магучіх після її обіймів із російською спортсменкою

 

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр зустрілася з молодшою сержанткою ЗСУ, легкоатлеткою Ярославою Магучіх, яка на Олімпіаді втрапила у скандал через обійми з російською спортсменкою, та провела роз’яснювальну бесіду.

Про це Маляр написала у фейсбуці у п’ятницю, 13 серпня.

“Пояснення (Магучіх – “Н”) є: фото обіймів зі спортсменкою РОК – це наслідок емоцій. Ярослава знає, що в Україні триває російсько-українська війна, розуміє, що відбулось. Сумує з приводу того, як використали її фото в антиукраїнській пропаганді. Вона вважає за честь належати до лав військовослужбовців ЗСУ та вірна Україні”, – переповіла заступниця міністра.

Маляр нагадала, що принципи публічного спілкування у Збройних силах України визначає Доктрина публічного спілкування. А відкриті публічні заходи є однією з форм публічного спілкування військовослужбовця, згідно з п. 1.4 Доктрини публічного спілкування у ЗСУ.

У п. 1.6 Доктрини сказано, що “організація та контроль результатів публічного спілкування покладається на безпосередніх керівників та визначених посадових осіб органів військового управління, військових частин, установ та організацій”.

Відповідно до п. 2.1 Доктрини “кожен військовослужбовець в очах суспільства є уособленням військової організації держави”, а “дії або бездіяльність всіх військових посадових осіб, що призвели до іміджевих втрат для ЗСУ, є неприпустимими”.

За словам Маляр, зараз проводять роботу із безпосереднім керівником Ярослави Магучіх у ЗСУ.

“Для того, щоб поставити крапку в цьому питанні, повідомляю: недоопрацювання буде усунуте, спортсмени-військовослужбовці у подальшому будуть належним чином ознайомлені з Доктриною публічного спілкування МОУ”, – заявила Маляр.

Ярослава Магучіх – легкоатлетка з Дніпра (стрибки у висоту), представляє Збройні сили України. За повідомленнями армійських ЗМІ, вона має звання молодшого сержанта ЗСУ (а отже, отримує платню в українському війську). Водночас заступниця міністра оборони писала про неї вже як про молодшого лейтенанта.
На турнірі зі стрибків у висоту на Олімпіаді в Токіо Магучіх посіла третє місце з результатом 2,00 м.
Перемогла росіянка Марія Ласіцкене (Кучина), яка взяла 2,04 м.
Після цього Ласіцкене й Магучіх кілька разів приязно обнялися, тримаючи на собі прапори (в Ярослави – прапор України, в Марії – полотнище з емблемою Олімпійського комітету РФ), та позували поруч для фото- і телекамер.
Це викликало обурення значної частини української аудиторії, користувачів соцмереж.
Марія Ласіцкене є офіцером армії країни-агресора, вона капітан ЗС РФ. На минулих виборах Ласіцкене-Кучина також була довіреною особою президента Володимира Путіна.

Читайте також:
“Від**іться від спортсменів за особисті відносини”: каратист Горуна підтримав легкоатлетку Магучіх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна