“Від**іться від спортсменів за особисті відносини”: каратист Горуна підтримав легкоатлетку Магучіх

 

Український каратист Станіслав Горуна підтримав легкоатлетку Ярославу Магучіх, яка сфотографувалася із російською спортсменкою Марією Ласіцкене на Олімпійських іграх у Токіо. За його словами, в тій світлині та у вчинку колеги “нема “зради”.

Про це він написав на своїй сторінці у ФБ.

Він зазначив, що спорт для більшості спортсменів національної збірної України є професією і справою життя, але як вид діяльності є «поза політикою».

“Спортсмен займається своїм ремеслом. Фотографія на п’єдесталі з суперником або другом ㅡ це його частина. П’єдестал ㅡ це унікальне та виключне місце поваги, яке зводить разом лиш на момент кількох успішних атлетів завдяки їхній роботі над собою і результативним виступам. Не більше, не менше. Нема “зради” у фото Магучіх з Ласіцкене», ㅡ пише каратист.

Він пише, що у коментарях користувачів соцмереж, які критикують спортсменів, більше “зради”.

“Грузіть спортсмена за його політичні прояви, але від**іться від спортсменів за особисті відносини, які сформувались на підставі далеких від політики речей. Олімпіада ㅡ це квінтесенція спорту! Олімпіада ㅡ це про дружбу, об’єднання і повагу незалежно ні від чого. Олімпіада доводить всім однозначно, що спорт поза політикою!”, ㅡ написав Горуна.

Водночас у коментарях під дописом спортсмена десятки гнівних коментарів. Здебільшого користувачі вказують на те, що спортсмени на Олімпіаді представляють саме країну, а не тільки себе, в Україні триває війна, а також нагадують, що і Магучіх, і Ласіцкене мають звання у збройних силах своїх країн.

Станіслав Горуна, додамо, на Олімпіаді представляє Збройні сили України, солдат.
6 серпня каратист Горуна завоював “бронзу” на Олімпійських Іграх у Токіо. Вона стала десятою бронзовою медаллю України.

Читайте також:
Легкоатлетка із ЗСУ Магучіх здобула “бронзу” Олімпіади. І сфотографувалася в обнімку з росіянкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна