Легкоатлетка із ЗСУ Магучіх знову сфотографувалася із росіянкою Ласіцкене

доповнено

Українська легкоатлетка, молодший сержант ЗСУ Ярослава Магучіх знову сфотографувалися із російською спортсменкою Марією Ласіцкене – капітаном ЗС РФ.

Як передає “Новинарня“, відповідне фото в четвер, 9 вересня, опублікувала в інстаграмі австралійська стрибунка Елінор Паттерсон.

На ньому також є інша українська легкоатлетка – Ірина Геращенко.

Скріншот із інстаграм-сторінки Елінор Паттерсон

Світлина була зроблена в швейцарському Цюриху, де проходив фінал найпрестижнішого комерційного змагання в легкій атлетиці – Діамантової ліги.

Марія Ласіцкене здобула тут перемогу, а Ярослава Магучіх посіла друге місце.

Читайте також:
Міноборони відзвітувало про виховну бесіду з Магучіх після її обіймів із російською спортсменкою

Ярослава Магучіх – легкоатлетка з Дніпра (стрибки у висоту), представляє Збройні сили України. За повідомленнями армійських ЗМІ, вона має звання молодшого сержанта ЗСУ (а отже, отримує платню в українському війську). Водночас заступниця міністра оборони писала про неї вже як про молодшого лейтенанта.
У серпні на турнірі зі стрибків у висоту на Олімпіаді в Токіо Магучіх посіла третє місце з результатом 2,00 м.
Перемогла росіянка Марія Ласіцкене (Кучина), яка взяла 2,04 м.

Після цього Ласіцкене й Магучіх кілька разів приязно обнялися, тримаючи на собі прапори (в Ярослави – прапор України, в Марії – полотнище з емблемою Олімпійського комітету РФ), та позували поруч для фото- і телекамер.
Це викликало обурення значної частини української аудиторії, користувачів соцмереж.
Марія Ласіцкене є офіцером армії країни-агресора, вона капітан ЗС РФ. На минулих виборах Ласіцкене-Кучина також була довіреною особою президента Володимира Путіна.

Росіянка Ласіцкене і українка Магучіх після завершення змагань у стрибках у висоту на Олімпіаді-2020, 7 серпня 2021 року

Прибувши в Україну після Олімпіади-2020 Ярослава Магучіх заявила, що фотографуючись із суперницею з Росії Марією Ласіцкене після змагань у стрибках у висоту на Іграх, не висловлювала “жодної політичної позиції”.

Читайте також:
“Від**іться від спортсменів за особисті відносини”: каратист Горуна підтримав легкоатлетку Магучіх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна