У Києві легкоатлетка Магучіх прокоментувала свої обійми з росіянкою Ласіцкене на Олімпіаді

доповнено

Українська легкоатлетка Ярослава Магучіх заявила, що ,фотографуючись із суперницею з Росії Марією Ласіцкене після змагань у стрибках у висоту на Олімпіаді-2020 в Токіо, не висловлювала “жодної політичної позиції”.

Як передає “Новинарня“, про це спортсменка сказала в четвер, 12 серпня, в аеропорту “Бориспіль”.

“Я представляю Україну на міжнародних змаганнях з 2017 року. Пишаюся тим, що підіймаю український прапор та виконую наш гімн. Я готувалася до Олімпіади, і ця медаль для мене дуже важлива. Ці змагання були важкі фізично та емоційно… На те є причини. Після змагань ми всі традиційно привітали одна одну, і в цьому не було жодної політичної позиції“, – розповіла легкоатлетка.

Ярослава наголосила, що не заперечує – між Україною та Росією триває війна.

“Ми просто привіталися (з Ласіцкене – “Н”) за олімпійською традицією. Я дуже шаную воїнів, які тримають оборону на фронті, щоб ми, спортсмени, могли виступати на міжнародній арені”, – сказала Ярослава Магучіх.

Вона наголосила, що в Україні є свобода думки, і подякувала тим, хто її підтримував та критикував.

“Це мій досвід. Це зробить мене сильнішою”, – сказала 19-річна стрибунка.

Спортсменка Ярослава Магучіх в аеропорту “Бориспіль”, 12 серпня 2021 року

Нагадаємо, в Міністерстві оборони України заявили, що проведуть бесіду з Магучіх, яка після виграшу бронзової медалі на Олімпіаді потрапила в об’єктиви, обіймаючись із росіянкою Марією Ласіцкене.




Ярослава Магучіх – легкоатлетка з Дніпра (стрибки у висоту), представляє Збройні сили України. За повідомленнями армійських ЗМІ, вона має звання молодшого сержанта ЗСУ (а отже, отримує платню в українському війську). Водночас заступниця міністра оборони писала про неї вже як про молодшого лейтенанта.
На турнірі зі стрибків у висоту на Олімпіаді в Токіо Магучіх посіла третє місце з результатом 2,00 м.
Перемогла росіянка Марія Ласіцкене (Кучина), яка взяла 2,04 м.
Після цього Ласіцкене й Магучіх кілька разів приязно обнялися, тримаючи на собі прапори (в Ярослави – прапор України, в Марії – полотнище з емблемою Олімпійського комітету РФ), та позували поруч для фото- і телекамер.
Це викликало обурення значної частини української аудиторії, користувачів соцмереж.
Марія Ласіцкене є офіцером армії країни-агресора, вона капітан ЗС РФ. На минулих виборах Ласіцкене-Кучина також була довіреною особою президента Володимира Путіна.

Читайте також:
“Від**іться від спортсменів за особисті відносини”: каратист Горуна підтримав легкоатлетку Магучіх

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна