Зеленський підписав звільнення від ПДВ та мита антидронових рушниць і монокулярів

Президент Володимир Зеленський 18 серпня підписав законопроєкти про звільнення від ПДВ та мита військових монокулярів, далекомірів та антидронових рушниць.

Про це йдеться в картках законопроєктів №9467 та №9468.

Зазначається, що цими рішеннями звільняються від ПДВ та мита антидронові рушниці, тепловізійні монокуляри, оснащені інфрачервоним детектором із вбудованою функцією камери, та бінокуляри з функцією далекоміра.

Верховна Рада ухвалила ці законопроєкти ще 28 липня.

Довідка

Антидронова рушниця — це пристрій, який генерує завади, що “давлять” канал зв’язку між дроном противника та його пультом управління. Антидрон-комплекс блокує телеметрію, відеопередачу та супутники між оператором і дроном. Оператор не може здійснювати керування коптером, а дрон без супутників втрачає можливість орієнтування в просторі.

Як писала “Новинарня“, 20 червня президент підписав два закони про скасування ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для дронів, що стимулюватиме виробників безпілотних літальних апаратів під час воєнного стану в Україні.

Читайте також:
Воєнний стан і загальну мобілізацію продовжили до 15 листопада: Зеленський підписав закони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна