“Укрпошта” презентувала нову марку “Україна-мати” до Дня Незалежності

“Укрпошта” анонсувала спеціальний поштовий випуск “Україна-мати” до 32-ї річниці Незалежності України. Набір включає марковий аркуш, художній конверт та листівки.

Про це 18 серпня повідомила пресслужба компанії.

Авторкою художньої інтерпретації стала Зінаїда Кубар. Вона зобразила відомий кожному українцю величний монумент “Батьківщина-мати”, що височіє на Печерських пагорбах Києва і є одним з найвищих у світі (102 м, скульптор Василь Бородай).

В “Укрпошті” розповіли, що новий випуск ‒ це “формат прийняття зміни контекстів та переосмислення. Заміна радянського герба на український тризуб — фундаментально один з них. Можливо, слідом за ним відбудеться й зміна назви — з “Батьківщина-мати” на відповідніше “Україна-мати”.

Гендиректор компанії Ігор Смілянський вважає, що “поштовий випуск “Україна-мати” візуалізує оновлений образ монументальної скульптури та демонструє, що концептуалізація триває”.

“Встановлення українського тризуба та ймовірне перейменування на “Україна-мати” — крок до переосмислення історії. Укрпошта, як і зазвичай, не залишається осторонь та миттєво реагує на події сьогодення”, – зазначив він.

Марка вийде тиражем 600 000 екземплярів. Передзамовлення марки відкривається 18 серпня, натомість відправлення почнуться 24 серпня, коли марка ввійде в обіг.

Найпопулярніші марки “Укрпошти”

Нагадаємо, 12 квітня 2022 року Укрпошта ввела в обіг марку, на які зображений український військовий та російський корабель. Марка відсилає до фрази “Русскій воєнний корабль, іді н***й”. Це — відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав окупаційний корабель на пропозицію здатися. Марка стала справжнім раритетом серед філателістів як “пророча”.

23 травня 2022-го “Укрпошта” почала продаж нової марки зі знищеним російським крейсером “Москва” – “русскій воєнний корабль – всьо!”. На ній додали слово “DONE”, яке є посиланням до потопленого крейсера “Москва”.

4 листопада 2022 року “Укрпошта” ввела в обіг марку “Кримський міст на біс!”, як нагадування про вибух, який пошкодив споруду та частково обмежив шляхи постачання озброєння.

1 липня 2023 року в обіг вийшла марка “Укрпошти” на честь річниці звільнення острова Зміїний.

Читайте також:
Не Україна, а Росія повинна тривожитись перед Днем Незалежності, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.