Укрпошта ввела в обіг марку “Русскій воєнний корабль, іді … !”

Укрпошта ввела в обіг першу українську поштову марку в умовах воєнного стану – “Русскій воєнний корабль, іді … !”.

Про це повідомила пресслужба у вівторок, 12 квітня.

“Укрпошта випускає марку, не чекаючи кінця війни, а одразу, як тільки єдиний виробник в Україні поштових марок зміг її виготовити. “Фраза “Русский военный корабль иди…” стала одним із символів супротиву українців російській орді. Вона про силу духу наших воїнів, про честь і гідність справжніх українців”, – зазначила заввіділу поштових послуг Лариса Макаренко.

У конкурсі, який було оголошено 1 березня, взяли участь майже 500 художників. У голосуванні взяли участь майже 8000 респондентів. Автор ескізу-переможця – родом з Криму. Зараз Борис Грох мешкає у Львові.

На церемонію погашення запросили автора культової фрази — Романа Грибова. Без нього не було ані поштової марки, ані такого потужного спротиву, приклад якого зокрема дали солдати з острова Зміїний.

Нагадаємо, російські кораблі атакували Зміїний 24 березня. Окупанти закликали захисників острова – прикордонників, моряків, морпіхів – здатися, але Роман Грибов відповів: “Русскій воєннний карабль, іді н***й”.
Фраза Грибова стала крилатою й масово використовується на позначення опору українців російському вторгненню.
Спершу вважалося, що загинули всі оборонці Зміїного.
Як розповів згодом президент Володимир Зеленський, частина захисників острова загинула, частина потрапила в полон.

Читайте також:
У Черкасах нагородили захисника Зміїного – автора фрази про військовий корабель РФ. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна