У Черкасах нагородили захисника Зміїного – автора фрази про військовий корабель РФ. ВІДЕО

доповнено

Один із захисників острова Зміїний Роман Грибов повернувся з полону додому. Із військовослужбовцем Романом зустрівся голова Черкаської ОВА Ігор Табурець та передав бійцю відзнаку “За заслуги перед Черкащиною”.

Про це у вівторок, 29 березня, повідомила пресслужба Черкаської ОВА.

“Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність. Від усієї громади вручив Романові відзнаку “За заслуги перед Черкащиною”. Із такими захисниками ми обов’язково переможемо!”, – сказав голова ОВА.

Надвечір 35-та окрема бригада морської піхоти ВМС ЗСУ імені контр-адмірала Михайла Остроградського назвала ім’я військового – це Роман Грибов.

“Морський піхотинець Роман Грибов, який брав участь в обороні острову Зміїний, повернувся з російського полону, в якому знаходився цілий місяць. Весь особовий склад бригади морської піхоти вітає нашого бойового товариша із поверненням на вільну українську землю. Бажаємо Роману якомога швидше відновити свої сили та продовжити отримувати насолоду від життя”, – йдеться в повідомленні.

У бригаді зазначили: “Напередодні війни з РФ Роман Грибов разом з іншими морськими піхотинцями ніс бойове чергування на острові Зміїний. Разом з побратимами військовослужбовець мужньо відбивався від ворожих атак. Але внаслідок закінчення боєприпасів та через погрози нанести бомбові і ракетні удари з корабля присутні на острові змушені були скласти зброю”.

Нагадаємо, російські кораблі атакували Зміїний 24 березня. Окупанти закликали захисників острова – прикордонників, моряків, морпіхів – здатися, але Роман Грибов відповів: “Русскій воєннний карабль, іді н***й”.
Фраза Грибова стала крилатою й масово використовується на позначення опору українців російському вторгненню.
Спершу вважалося, що загинули всі оборонці Зміїного.
Як розповів згодом президент Володимир Зеленський, частина захисників острова загинула, частина потрапила в полон.

Читайте також:
Морпіхи і прикордонники зі Зміїного живі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна