Морпіхи і прикордонники зі Зміїного живі

Військовослужбовці морської піхоти і прикордонники, які перебували на острові Зміїному, живі.

Про це офіційно повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ вдень в понеділок, 28 лютого.

“Щодо морських піхотинців та прикордонників, яких взяли в полон російські окупанти на острові Зміїний. Ми дуже раді дізнатися про те, що наші побратими живі і з ними все добре!” – йдеться в повідомленні.

“Але російська пропаганда намагається розкрутити “новину” про те, що начебто влада України «забула», «поховала» своїх підлеглих. При цьому морпіхи сміливо двічі відбили напади російських окупантів. Через брак БК вони не змогли продовжити захист острова”, – йдеться в повідомленні.

У ВМС нагадують, що окупанти “забули” повідомити про те, що вони повністю розтрощили інфраструктуру острова: маяк, вишки, антени тощо. Відповідно зв’язок зі Зміїним був перерваний.

“Багаторазові спроби зв’язатися з особовим складом та дізнатися про його долю були марними. А постійні обстріли з боку бойових кораблів та авіації РФ не дозволили доправити підмогу за морськими піхотинцями. Підсумовуючи сказане, хочемо додати, ворог вкотре продемонстрував свою сутність. І знов довів, що віри і правди в його діях і словах немає. А своїх побратимів ми чекаємо з нетерпінням і всією душею”, – резюмували у ВМС.

Раніше росЗМІ заявляли про 82 українських військових, нібито переправлених з острова Зміїний до окупованого Севастополя, та показували їх на відео.

Читайте також:
Є надія, що захисники Зміїного можуть бути живими, – ДПСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна