Є надія, що захисники Зміїного можуть бути живими, – ДПСУ

Є надія, що всі українські захисники острова Зміїний можуть бути живими – російські ЗМІ повідомили про доправлення в тимчасово окупований Росією Севастополь військовослужбовців України, які перебували на острові.

Про це повідомили в пресцентрі Держприкордонслужби України.

Як відомо, 24 лютого агресор вів обстріли з корабельних гармат та застосував бойову авіацію по прикордонниках та воїнах ЗСУ на острові Зміїний. За наявною на той момент інформацією, інфраструктура була зруйнована, а острів захоплений. До цього ворог неодноразово марно намагався залякати українських захисників з вимогами здатися і отримував одну єдину вірну відповідь – здаватися ніхто не буде.

“Попередня інформація про те, що серед прикордонників можуть бути загиблі, надійшла перед тим, як з захисниками втратився зв’язок… Розуміємо, що пропагандисти “рускага міра” вміють робити потрібні інформаційні вкиди і використовувати їх, зазначаючи, що українські захисники здалися. Прикордонники та бійці ЗСУ мужньо тримали оборону, особливо перед переважаючими засобами ураження і силами противника”, – йдеться в повідомленні ДПСУ.

“Робота, щоб дізнатися про долю українських захисників, тривала по всіх можливих напрямках.
Наразі, після отримання інформації про їхнє ймовірне місцезнаходження, ДПСУ разом із ЗСУ проводить роботу щодо ідентифікації наших воїнів, що поширено у відкритих мережах.
Ми щиро сподіваємося, хлопці якнайшвидше повернуться додому, а інформація, яка була отримана в момент атаки про загибель, не підтвердиться”, – додали в ДПСУ.

У коментарі пропагандистським ЗМІ російський військовий у Севастополі заявив, що в Крим доставлено 82 військовослужбовці зі Зміїного.

“Після проведення короткострокових юридичних процедур, погоджених з українською стороною, військові будуть направлені додому”, – йдеться в повідомленні.

Один із сюжетів росЗМІ:

Читайте також:
“Русский корабль, иди на х*й!” Під час оборони Зміїного загинули 13 прикордонників, їм присвоять Героїв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна