ГУР і “Укрпошта” випустили в обіг марку на честь річниці звільнення острова Зміїний: виручка йде на дрони

В обіг вийшла марка “Укрпошти”, видана на честь першої річниці звільнення острова Зміїний від російських окупантів. У цю дату, 30 червня, марку погасили гендиректор поштового відомства Ігор Смілянський і начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов.

“Це дуже важлива подія для нас (звільнення Зміїного), тому що вона відкрила нам морський шлях. Я особисто вважаю, що кожен міліметр звільнення території — це досягнення і це треба робити будь-якими способами і методами”, — заявив Буданов, якого цитує “Суспільне“.

Він додав, що зібрані від продажу марки кошти планується витратити на чергову партію дронів для ГУР.

Марка до річниці звільнення острова Зміїний. Фото: Дар’я Кінша / “Суспільне”

“Це якраз той випуск марки, де багато не треба казати. Краще показувати. Це перша наша марка з ГУР. Сподіваюся, що буде нагода багато марок присвятити подвигам наших героїв. Сьогодні ми погасимо марку київським штемпелем, а також штемпелем Криму та Севастополя. Тимчасово це зробимо поки в Києві, але у нас ще буде нагода зробити це безпосередньо в Криму”, — сказав очільник “Укрпошти” Смілянський.

Представник ГУР вручив “Укрпошті” подяку і квіти бавовни.

Найпопулярніші марки “Укрпошти”

Нагадаємо, 12 квітня 2022 року Укрпошта ввела в обіг марку, на які зображений український військовий та російський корабель. Марка відсилає до фрази “Русскій воєнний корабль, іді н***й”. Це — відповідь українських солдатів з острова Зміїний, яку під час російського вторгнення в Україну 24 лютого отримав окупаційний корабель на пропозицію здатися. Марка стала справжнім раритетом серед філателістів як “пророча”.

23 травня 2022-го “Укрпошта” почала продаж нової марки зі знищеним російським крейсером “Москва” – “русскій воєнний корабль – всьо!”. На ній додали слово “DONE”, яке є посиланням до потопленого крейсера “Москва”.

Читайте також:
Зеленський назвав імена військових, котрі загинули під час звільнення Зміїного

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.