“Калина пам’яті”: в Україні створюють нову традицію до Дня захисників. ДОЛУЧАЙТЕСЯ

Платформа пам’яті “Меморіал” започатковує нову традицію вшанування полеглих героїв до Дня захисників і захисниць України. Її мета — висадити на території всіх освітніх закладів нашої країни калинові алеї. Кожен кущ символізуватиме одну загиблу людину, яка віддала своє життя за Україну, за кожного з нас.

Для реалізації задуму команда платформи “Меморіал” запустила краудфандингову кампанію. Громадські активісти і журналісти планують зібрати 72 тисячі гривень. Цих грошей вистачить, щоб забезпечити саджанцями, інформаційними таблицями та буклетами про догляд за калиною 50 освітніх закладів у різних куточках України. Логістичні витрати за свій кошт забезпечить компанія “Нова пошта”, яка підтримала ідею. 

“Наша команда вірить, що акція “Калина пам’яті” допоможе зберегти спогади про всіх полеглих Героїв. Ми зможемо залучити наших дітей до традицій вшанування, підтримаємо учнів та освітян, які втратили найдорожчих… Нам дуже важлива підтримка, адже це не лише можливість реалізувати задум, але й спільне творення традицій, тих, які для нас усіх актуальні і важливі, які зроблять нас міцнішими”, — каже шеф-редакторка “Меморіалу” Анастасія Абрамець.

Як відбуватиметься акція “Калина пам’яті”

Перший етап акції — збір фінансів на реалізацію ідеї. Водночас команда платформи пам’яті “Меморіал” збирає освітні заклади, які хочуть взяти участь у “Калині пам’яті”.

Подати заявку на участь може кожен державний чи приватний освітній заклад України. Для цього представникам адміністрації освітнього закладу достатньо заповнити форму та очікувати на відповідь. 

Якщо вдасться зібрати заплановану суму — платформа забезпечить матеріалами для проведення акції 50 освітніх закладів. Якщо вдасться зібрати більшу суму — відповідно, вдасться залучити більше шкіл.

Після завершення збору освітні заклади, які вирішили долучитися до акції “Калина пам’яті”, отримають:

  • інструкції та рекомендації щодо висадки й догляду за рослинами;
  • інформаційні таблиці;
  • кількість саджанців відповідно до кількості загиблих військових, близьких школі (колишніх учнів, освітян, рідних і близьких вчителів та нинішніх учнів).

29 вересня о 9:00 (напередодні 1 жовтня, Дня захисників і захисниць України) учні освітніх закладів разом з учителями висадять калинову алею на подвір’ях своїх освітніх закладів. 

“Алеї Героїв стануть місцем вшанування пам’яті загиблих, місцем, де школи зможуть проводити пам’ятні заходи. Ми маємо надію, що “Калина пам’яті” з роками масштабується і такі алеї з’являться у всіх освітніх закладах країни”, — додає Анастасія Абрамець. 

Підтримати проєкт “Калина пам’яті” можна тут

Читайте також:
501 табличка з іменами: у Бучі відкрили меморіал жертвам російської окупації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.