Уночі Москву атакували дрони – їх нібито збили. У Домодєдово лунали вибухи, зайнялася пожежа. ВІДЕО

У ніч на 10 серпня два безпілотники намагалися атакувати Москву. Дрони нібито збила російська ППО.

Про це повідомив мер Москви Сергій Собянін.

Він заявив, що безпілотники були нібито збиті о 4 години ранку. За його словами, один дрон знищили в Калузькій області, інший – у районі центральної кільцевої автомобільної дороги.

Гучно було і в Підмосковʼї. У районі аеропорту “Домодєдово” пролунало два вибухи, після чого зайнялась пожежа.

 “РИА Новости” зазначає, що в Домодєдово спалахнув автосервіс на площі 1 тис. кв. м.

Інші російські пабліки також поширювали відео пожежі.

Причиною пожежі, за даними місцевих жителів, став вибух балонів з газом.

Як пишуть росЗМІ, аеропорти “Внуково” і “Домодєдово” уночі вводили тимчасові обмеження на виліт і посадку літаків. Однак уже працюють працюють у штатному режимі.

Зокрема, уночі в аеропорту “Внуково” було введено план “Килим”, через що було затримано щонайменше 11 рейсів. Попередньо, як пише “Baza”, план було оголошено близько 2:30 через виявлення у небі невідомих літаючих об’єктів.

Нагадаємо, уночі 9 серпня Москву вкотре атакували БПЛА. Два дрони нібито збили на околицях столиці РФ.

Напередодні

У ніч проти 30 липня ймовірно українські ударні дрони прилетіли в Москву та спричинили вибухи в середмісті. Чи то дронами, чи ракетами російської ППО було уражено Московський міжнародний діловий центр (ММДЦ) “Москва-сіті” на Пресненській набережній.

Це вже щонайменше шоста атака ударних дронів на Москву і Підмосков’я з весни 2023 року, включно з вибухами БПЛА на території Кремля 3 травня. Ці удари відбуваються у відповідь на обстріли росіянами цивільної інфраструктури в України.

Так, наліт на столицю РФ 24 липня відбувся наступної ночі після руйнівного ракетного удару росіян по Одесі 23 липня та заяви президента Зеленського про те, що буде відповідь. Було пошкоджено будинки, що відносяться до міноборони РФ. Також вибух пошкодив верхні поверхи московського бізнес-центру “Леруа Мерлен”.

Перед тим 21 червня Московська область заявила про збиття дронів на підльоті до складів військової частини.

Про перше потрапляння ударного дрона UJ-22 Airborne у Московську область стало відомо ще 28 лютого (про це йшлося в матеріалі “Апробація далекобійних можливостей” від Підмоскв’я до Туапсе: як у Росію прилетіли “НЛО” й наробили “бавовни”).

Нагадаємо, у резонансній статті з вересня 2022 року з накресленням стратегії на рік 2023-й головком ЗСУ Валерій Залужний писав, що “дотиснути РФ можна буде тоді, коли Збройні сили України матимуть можливість завдавати ударів на відстань до 2000 км углиб Росії – так, як зараз діє противник” ракетами.

Читайте також:
Атака на Новоросійськ: дрони підбили десантний корабель РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна