Атака на Новоросійськ: дрони підбили десантний корабель РФ

Під час нічної атаки на Новоросійськ морські дрони уразили великий десантний корабель проєкту 775 “Оленегорський горняк”.

Про це повідомляють “російські воєнкори” та Telegram-канали.

Попередньо, йдеться про корабель “Оленегорський горняк”, який, за заявою міноборони РФ, нібито брав участь у відбитті атаки на базу.

Від удару дрону та вибуху затопило один із відсіків корабля, через що він перекинувся на бік.

За даними “УП“, “Оленегорський горняк” був пошкоджений надводним дроном Служби безпеки України. Видання також публікує відео атаки.

“На відео видно, як надводний дрон СБУ, насичений 450 кілограмами тротилу, атакує ворожий корабель, де перебуває близько 100 чоловік екіпажу”, – зазначають в “УП”.

Джерела в СБУ зазначають, що спецоперацію проводили разом з ВМС. У результаті атаки “Оленегорский горняк” отримав серйозну пробоїну і наразі не може виконувати свої бойові завдання.

“Тож усі заяви росіян про “відбиту атаку” – фейк”, – додали джерела видання у відомстві.

Офіційних коментарів міноборони РФ щодо цього поки що немає.

Атака морських дронів на Новоросійськ

У ніч проти 4 серпня в Новоросійську, що в Краснодарському краї РФ, пролунали вибухи та звуки стрілянини. Військова-морська база у місті зазнала атаки двох морських дронів.

У міноборони РФ стверджують, що нібито “безекіпажні катери були візуально виявлені та знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів”.

Повідомляється, що атаку нібито відбивали два російські кораблі – “Оленегорский горняк” та “Суворовец”.

Однак згодом стало відомо, що під час нічної атаки морських дронів на військово-морську базу РФ у Новоросійську міг бути уражений великий десантний корабель проєкту 775 “Оленегорський горняк”.

У порту Новоросійська вранці в п’ятницю введено тимчасову заборону руху суден.

Варто зауважити, що відстань від контрольованого Україною узбережжя Чорного моря в Одеській області до Новоросійська, огинаючи Крим, – не менше 700 км.

Читайте також:
Уночі в Феодосії було гучно: попередньо, атакована нафтобаза. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна