У Грузії на протесті проти прибуття лайнера з туристами РФ затримали українку. У жінки відібрали телефон

До грузинського порту Батумі в понеділок, 31 липня, вдруге за декілька днів прибув круїзний лайнер з російськими туристами. Біля причалу почалися протести. Там затримали громадянку України.

Про це повідомляє “Ехо Кавказу”.

Зранку на акцію протесту в батумському порту зібралися студенти, опозиціонери та громадські активісти. На місці встановлено металеві огорожі, посилено заходи безпеки. Затримано до 10 учасників протесту – через що нині не повідомляється.

Про затримання українки написав у Facebook один з лідерів грузинської опозиційної партії “Лело” Іраклій Купрадзе.

Він заявив, що в жінки забрали телефон і не дозволяють їй дзвонити. Купрадзе також опублікував відео, як правоохоронці саджають українку у своє авто.

“Мене просто скрутили, забрали телефон та особисті речі. У мене немає можливості ні з ким зв’язатися”, – викрикує українка.

 

Як пише “Ехо Кавказу”, серед пасажирів лайнера – зірки телеканалу “RU.TV”, які підтримують війну РФ проти України та російського диктатора Володимира Путіна.

Зокрема, на борту присутній учасник марафону “Zа Россию” на підтримку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, прихильник анексії Криму і висування Путіна в президенти РФ у 2018 році, а також колишній соліст гурту Hi-Fi Мітя Фомін, проти якого Україна запровадила санкції.

Фото: RFL/RL

Серед пасажирів лайнера також російський музичний гурт “Тестостерон”, який виступав перед військовослужбовцями ЗС РФ у військовому госпіталі Міноборони Росії в Нижньому Новгороді і Семенівським полком у Москві.

Та артист Дмитро Колдун, який давав концерт у так званій “ДНР” 2018 року і підтримує агресивну політику РФ.

27 липня Astoria Grande з туристами з Росії вже відвідував Батумі. Прибуття до Грузії круїзного лайнера викликало обурення в опозиції та багатьох громадян. Протести пройшли в центрі Тбілісі та в батумському порту після того, як російські туристи в інтерв’ю грузинським ЗМІ заявили, що їхня країна – не окупант.

Учасники протесту скандували “Російський корабель, йди на**й” та “Абхазія – це Грузія”, а також принесли фотографії, що зображують Абхазію та події серпневої війни.

Читайте також:
Бабченка в Таллінні затримала поліція – він кидав яйця в посольство Росії

 

 

 

..

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.