Бабченка в Таллінні затримала поліція – він кидав яйця в посольство Росії

Поліція в Таллінні минулої ночі затримала Аркадія Бабченка — він нібито закидав російське посольство в столиці Естонії яйцями.

Про затримання “чоловіка середніх років 1977 року народження” 30 липня повідомляє естонське видання Delfi.

Проте, що затриманий – журналіст Аркадій Бабченко, у фейсбуці написав активіст Михайло Баранов.

“Спецслужбам Литви та Естонії рекомендую відкрити мережу так званих “русофобів”. Мідяки та яйця будять мешканців, які вже втомилися боятися фашистської Росії”, – написав Баранов.

Згідно з повідомленням Delfi, проти затриманого (Бабченка) “відкрито справу”.

Аркадій Бабченко – журналіст, публіцист, активіст і волонтер для України, що має громадянство Росії. З початком репресій та переслідувань журналістів у Москві переїхав у 2017 році спочатку до Чехії, а пізніше того ж року – до України. 2018 року на нього готувався замах. У травні в ЗМІ з’явилась інформація, що Аркадія застрелили в його будинку в Києві. Наступного дня на пресконференції СБУ, на якій був присутній і Аркадій, було оголошено, що це була спецоперація з викриття російської агентури. Згодом він виїхав з України за кордон і перебуває в Євросоюзі, збирає кошти для ЗСУ.

Читайте також:
Росія заблокувала гроші журналіста Бабченка через “екстремізм”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна