Росія заблокувала гроші журналіста Бабченка через “екстремізм”

 

Служба фінансового моніторингу Росії включила до переліку терористів та екстремістів журналіста Аркадія Бабченка, який покинув РФ у 2017 році, жив в Україні та є симпатиком України.

Відповідний запис з’явився в четвер, 9 липня, у реєстрі на сайті Росфінмоніторингу, повідомляє “Інтерфакс“.

Сам журналіст відреагував на новину в соцмережі, повідомивши, що 9 липня була заблокована його карта “Яндекс” в Apple Pay.

“Заблокували моментально! І відразу і одночасно з усіх стволів по всіх новинах. Набридло мені в топи новин щось потрапляти вже…
Там у списку 35 тисяч людей. Але хтось, переглядаючи його, саме о 13.00 абсолютно випадково і побачив моє прізвище. Оперативно працюють хлопці, молодці”, – написав сам Бабченко в соцмережі.

Нагадаємо, журналіст Аркадій Бабченко, який раніше висвітлював війни в Чечні та Грузії з російського боку, а надалі виступає з критикою путінського режиму в Росії, у 2017 році переїхав до України.
29 травня 2018 року стало відомо про нібито розстріл Бабченка на порозі його квартири у Києві. Наступного дня голова СБУ Василь Грицак заявив, що Бабченко живий, а “вбивство” інсценувала спецслужба, щоб запобігти справжньому.
Організатором слідство назвало Бориса Германа, який був засуджений до чотирьох з половиною років позбавлення волі. Суд випустив Германа із в’язниці в листопаді 2019 року. Замовником вбивства Бабченка називали В’ячеслава Пивоварника.
У листопаді 2019 року, після зміни влади в Україні, Бабченко виїхав за кордон, остерігаючись екстрадиції в РФ. Як виявилося, він виїхав в Ізраїль.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна