Суд звільнив від в’язниці організатора “вбивства” Бабченка

 

Суд звільнив від в’язниці підприємця Борис Германа, засудженого нібито за організацію “вбивства” журналіста Аркадія Бабченка.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 13 листопада, сказала прессекретар прокуратури Київської області Мар’яна Гайовська у коментарі журналістам “Укрінформу”.

“Київський апеляційний суд 13 листопада задовольнив скаргу засудженого Бориса Германа і звільнив його від подальшого відбування покарання у зв’язку зі станом здоров’я”, – сказала вона.

За словами Гайовської, прокуратура вирішить, чи оскаржуватиме дане рішення суду, після ознайомлення з його повним текстом.

Ухвала набирає чинності з моменту проголошення, навіть якщо буде подана апеляція.

Справу розглядали у закритому режимі – раніше так вирішив суд, посилаючись на те, що вирок Герману теж оголошували на закритому засіданні.

Наприкінці 2018 року Борис Герман попросив звільнити його від покарання нібито через тяжку хворобу. На початку серпня 2019 року суд не випустив чоловіка з колонії, однак той подав апеляцію.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху.
Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

В організації замовного вбивства звинувачують бізнесмена Бориса Германа, з яким пов’язаний росіянин В’ячеслав Пивоварник.
Герман найняв для вбивства АТОвця Олексія Цимбалюка, і той пішов на співпрацю з СБУ.
Шевченківський райсуд відправив Германа під арешт на два місяці.

Читайте також:
Підозрюваного в організації вбивства Бабченка відправили до СІЗО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна