Аркадій Бабченко виїхав з України через загрозу екстрадиції до РФ

 

Російський опозиційний журналіст Аркадій Бабченко виїхав з України в одну з балтійських країн.

Про це повідомив журналіст Євген Кисельов на YouTube-каналі “Кисільні береги” в коментарях до програми “Понауехавшие”.

“На жаль, Бабченко виїхав з України, можливо, назавжди. Не знаємо, чому. Чи то в Естонії, чи то в Фінляндії“, – відповів Кисельов на один із коментарів.

У неділю, 3 листопада, сам Аркадій Бабченко підтвердив цей факт на своїй сторінці у Facebook.

Журналіст нагадав, що обіцяв залишити Україну у разі перемоги на виборах президента “не того кандидата”.

“Щось я не зрозумію, а чого всі так сполохались? “Якщо Україна обере кандидата Х” – я зараз без персоналій, я про загальну тенденцію в країні – я наступного ж дня починаю запуск процесу “я звалюю”. Рівно пів року тому написано. Ось рівно, майже день у день. Я сказав. Я зробив. У чому проблема? Усі ці пів року в мене у коментарях захлиналися слиною – “Бабченко, ми обрали Зеленського, звалюй, як обіцяв”. Ну, ось. Пацан сказав, пацан зробив. Процес “я звалюю” запущений. Портнов приїхав – Бабченко виїхав”, – пояснив Аркадій Бабченко.

“…Сидіти і гадати, чи почнеться, чи не почнеться в рамках нової концепції “мир-дружба-жвачка” обмін екстрадиціями – це без мене. Я поки за парканчиком постою”, – зазначив Бабченко.

“Користуючись втратою управління, Україну зараз просто потоком нашпиговують інсургентами, ні на секунду не сумніваюся”, – додав він.

“Окреме дякую хочу передати Євгенові Кисельову за те, що він зміг втриматися і не розкрити хоча б уже мою адресу проживання. Кремінь, а не людина”, – написав також журналіст із самрказмом.

Нагадаємо, Аркадій Бабченко – прибічник Майдану та української армії, він виступає з критикою путінського режиму та засуджує російську збройну агресію проти України. Через погрози був змушений залишити Росію і виїхав спочатку до Чехії, а з лютого 2017 року проживав в Україні.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня 2018 року з’явилася інформація, що Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України та заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху.
Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

В організації замовного вбивства звинувачують бізнесмена Бориса Германа, з яким пов’язаний росіянин В’ячеслав Пивоварник.
Герман найняв для вбивства АТОвця Олексія Цимбалюка, і той пішов на співпрацю з СБУ.
Шевченківський райсуд відправив Германа під арешт на два місяці. Згодом Германа засудили до 4 з половиною років позбавлення волі, він співпрацював зі слідством.

Читайте також:
Бабченко вважає, що його міг “замовити” російський бізнесмен Пригожин

Справа Марківа: журналіст Бабченко розписав реальні подробиці загибелі італійського фотографа

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна