Суд виніс вирок організатору “вбивства” Бабченка Герману

 

Підозрюваного в організації замаху на журналіста Аркадія Бабченка Бориса Германа засудили до 4 з половиною років позбавлення волі.

Про це повідомив голова Служби безпеки України Василь Грицак, передає “Радіо Свобода”.

За його словами, відповідне рішення Голосіївський районний суд Києва ухвалив 30 серпня, визнавши Германа винним.

«Він співпрацює зі слідством, дає дуже цікаві свідчення, які нами в подальшому будуть перевірятися і документуватися», – сказав Грицак.

Раніше голова СБУ вже повідомляв, що підозрюваний у справі про організацію вбивства Бабченка Борис Герман підписав угоду зі слідством. Таку інформацію перед тим поширив і генпрокурор Юрій Луценко.

Як інформувала “Новинарня“, ввечері 29 травня з’явилася інформація, що російського журналіста Аркадія Бабченка вбили трьома пострілами в спину у його квартирі в Києві.
Але по обіді 30 травня стало відомо, що вбивство Бабченка було інсценуванням в рамках спецоперації Служби безпеки України. Бабченко вийшов до журналістів під час брифінгу голови СБУ Василя Грицака.
У відомстві заявили, що для замаху на Бабченка спецслужби Росії завербували громадянина України і заплатили йому 40 тис. доларів. У Києві затримали організатора замаху.
Бабченко вибачився перед друзями, колегами і дружиною.

В організації замовного вбивства звинувачують бізнесмена Бориса Германа, з яким пов’язаний росіянин В’ячеслав Пивоварник.
Герман найняв для вбивства АТОвця Олексія Цимбалюка, і той пішов на співпрацю з СБУ.
Шевченківський райсуд відправив Германа під арешт на два місяці.

Читайте також:
Підозрюваного в організації вбивства Бабченка відправили до СІЗО

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна