Екснардепу від “ОПЗЖ” Рабіновичу оголосили підозру у держзраді. А він десь ховається

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді колишньому народному депутату від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” Вадиму Рабіновичу.

Про це повідомляє ДБР у середу, 16 липня.

Депутат розповсюджував серед населення та політичного керівництва країн Європейського Союзу антиукраїнську пропагандистську інформацію. Заяви екснардепа в численних виступах та інтерв’ю були “маніпулятивні та несли шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, державній, економічній та інформаційній безпеці України”.

“Його пропагандистська діяльність допомагала керівництву російської федерації досягати своїх військово-політичних цілей та забезпечувала рф ідеологічну допомогу в проведенні підривної діяльності проти України”, – заявило ДБР.

Колишньому народному депутату України повідомлено про підозру у державній зраді (ч. 1 ст. 111 КК України). Повідомлення про підозру здійснено шляхом скерування відповідного запиту про міжнародну правову допомогу до Держави Ізраїль.

Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 25 липня екснардепу  партії “Наші” Євгену Мураєву висунули підозру в держзраді. Він мав очолити “окупаційний уряд”

Довідка

Вадим Рабінович був співголовою забороненої проросійської партії “ОПЗЖ” та соратником прокремлівського політика Віктора Медведчука. Від початку повномасштабної війни РФ проти України перебуває за кордоном.

3 листопада 2022-го Рабіновича позбавили депутатського мандату.

Читайте також:
Депутата від колишньої “ОПЗЖ” Пономарьова відправили під арешт у справі про держзраду

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.