Депутата від колишньої “ОПЗЖ” Пономарьова відправили під арешт у справі про держзраду

Печерський районний суд Києва арештував підозрюваного в державній зраді народного депутата Олександра Пономарьова.

Про це  у вівторок, 25 липня, інформує пресслужба Офісу генпрокурора.

“Печерський районний суд обрав народному депутату VII, VIII, IX скликань від забороненої політичної партії “ОПЗЖ” запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначає “Українська правда” з посиланням на ДБР, Пономарьова відправили під арешт на 60 діб.

У суді захист нардепа оголосив відвід судді, але отримав відмову.

Справа Пономарьова

Як інформувала “Новинарня“, 24 липня Служба безпеки і Державне бюро розслідувань повідомили, що викрили на співпраці з Росією чинного народного депутата України від забороненої “ОПЗЖ”.

Під час повномасштабного російського вторгнення нардеп Олександр Пономарьов, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з РФ. Зокрема, перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих “філіях” банківських установ рф, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам”.

Фото: СБУ

За наявною інформацією, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки РФ і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд.

Коли ж нардеп виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають Росії у війні проти України, стверджують правоохоронці. Як докази у Пономарьова під час слідчих дій виявили та вилучили електронні носії.

Депутату повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує 15 років в’язниці. Зараз триває досудове розслідування для встановлення усіх обставин злочину.

У 2021 році в нардепа від ОПЗЖ Пономарьова журналісти знайшли російський паспорт. Тоді він постачав мастила ЗСУ.

Читайте також:
Загрожує до 15 років тюрми: екснардепа з ОПЗЖ Волошина судитимуть за держзраду, справу скерували до суду

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна