Загрожує до 15 років тюрми: екснардепа з ОПЗЖ Волошина судитимуть за держзраду, справу скерували до суду

Колишнього нардепа від “Опозиційної платформи — За життя” Олега Волошина, який втік з України перед повномасштабним вторгненням, судитимуть за фактами вчинення державної зради та нанесення умисного легкого тілесного ушкодження. Йому загрожує до 15 років в’язниці.

Про це йдеться у повідомленніпресслужби СБУ 1 травня.

Зазначається, що проти Волошина зібрано достатньо доказів для передачі справи до суду. За даними слідства, екснардеп з ОПЗЖ протягом 2020-2021 років “активно сприяв вищому військово-політичному керівництву РФ у проведенні масштабної підривної діяльності проти України”.

«Перебуваючи у лавах забороненої партії ОПЗЖ, він публічно поширював кремлівські наративи щодо суспільно-політичної ситуації в нашій державі. Також у своїх численних дописах у соцмережах та виступах у телеефірах Волошин намагався дискредитувати Україну на міжнародній арені. Крім того, він публічно виправдовував створення та діяльність терористичних організації Л/ДНР». Разом з цим, задокументовано факт заподіяння ним умисних тілесних ушкоджень іншому громадянину. Напередодні повномасштабного вторгнення фігурант втік з України до РФ, де наразі переховується від правосуддя», – зазначає СБУ.

Волошину загрожує до 15 років тюрми. Наразі колишньому депутатові обрано запобіжний захід – тримання під вартою, уточнили в ОГП. Під час судового розгляду прокурори клопотатимуть про спеціальний судовий розгляд.

Напередодні повномасштабного вторгнення Волошин втік з України до Росії, де нині продовжує переховуватися.

Як раніше писала “Новинарня“, на початку лютого 2023 року колишньому нардепу Олегу Волошину оголосили піздозру у державній зраді.

Читайте також:
Івано-Франківська СБУ оголосила в розшук Оксану Марченко

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна