Російський літак пошкодив розвідувальний дрон США MQ-9 Reaper над Сирією

Винищувач військово-повітряних сил Росії пошкодив розвідувальний безпілотник США MQ-9 Reaper у небі над Сирією. Літак майже впритул наблизився до дрона і скинув на нього ракетні теплові пастки.

Про це 25 липня інформує пресслужба американських ВПС.

Як ідеться в повідомленні, внаслідок зіткнення з пастками був серйозно пошкоджений пропелер дрона. Операторам удалося продовжити політ та повернути його на базу.

MQ-9 Reaper виконував над Сирією місію проти угруповання “Ісламська держава”. Поведінка російського пілота була названа “зухвалою зневагою безпеки польотів”. ВПС США закликали Росію припинити “безрозсудну, неспровоковану та непрофесійну поведінку”.

Пентагон регулярно звинувачує російську авіацію в порушенні безпеки польотів у небі над Сирією. Минулого тижня ВПС повідомили, що російський винищувач небезпечно наблизився та створив зону турбулентності перед повітряним командним пунктом MC-12.

14 березня розвідувальний дрон MQ-9 Reaper був затоплений у Чорному морі після зіткнення або близького прольоту російського винищувача Су-27. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу тоді вручив ордени мужності пілотам російських винищувачів, які брали участь у переслідуванні.

Читайте також:
Білий дім назвав ідіотом російського пілота, якого Шойгу нагородив за атаку на безпілотник США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна