Нардепа від “ОПЗЖ” Пономарьова викрили на держзраді. Він допомагав ворогу паливом і технікою

Служба безпеки і Державне бюро розслідувань викрили на співпраці з Росією чинного народного депутата України від забороненої проросійської партії “ОПЗЖ”. За даними низки ЗМІ, зокрема “УП“, ідеться про Олександра Пономарьова.

Про викриття нардепа в понеділок, 24 липня, повідомляє пресслужба СБУ.

Повідомляється, що під час повномасштабного вторгнення нардеп, перебуваючи на тимчасово окупованій території Запорізької області, добровільно пішов на співпрацю з РФ.

“Зокрема, перереєстрував підконтрольні йому підприємства за російським законодавством, відкрив рахунки у місцевих “філіях” банківських установ рф, а також організував виробництво матеріальних цінностей та їх передачу російським окупаційним військам”, – розповіли в СБУ.

Фото: СБУ

За наявною інформацією, заводи фігуранта постачали паливно-мастильні матеріали для військової техніки РФ і надавали техніку для облаштування ворожих фортифікаційних споруд.

Коли ж нардеп виїхав до Києва, то продовжив координувати підприємства, які допомагають Росії у війні проти України, стверджують правоохоронці. Як докази у Пономарьова під час слідчих дій виявили та вилучили електронні носії.

Депутату повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада). Йому загрожує 15 років в’язниці. Зараз триває досудове розслідування для встановлення усіх обставин злочину.

Читайте також:
Шукали два дні. ДБР затримало ексвоєнкома Одеського ТЦК Борисова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.