Українська компанія пропонує до передзамовлення розвідувальний дрон Mini Shark

На виставці оборонної промисловості IDEF (International Defence Industry Fair), яка стартує у Стамбулі 25 липня, компанія “Укрспецсистемс” (UkrSpecSystems) представляє свій новий безпілотник для міжнародного ринку та відкриває офіційні продажі.

Про це йдеться в пресрелізі, який поширила “Укрспецсистемс” напередодні.

Ідеться про Mini Shark – це зменшена модифікація однойменного БпЛА Shark, який уже більш як пів року виконує бойові завдання в різних підрозділах Збройних сил України. Головне призначення дрона – аеророзвідка, виявлення наземних цілей, їх фіксація та передача даних.

Основною перевагою продукту, яку виокремлює розробник є його легкість. Завдяки злітній масі в 5 кг Mini може запускатись з руки та має функцію автономної посадки фюзеляжем.

“Мотивацією на створення компактного дрона з максимально зручним функціоналом стала велика кількість запитів від військових, – розповідає Дмитро, один з провідних менеджерів компанії. – “Укрспецсистемс” наслідує всі технологічні тренди, проте в першу чергу ми дослуховуємося до потреб споживача, що дозволяє завжди бути на крок попереду”.

Довжина апарата становить 125 см, розмах крила – 2,6 м, тривалість польоту – 2 год, радіус дії радіозв’язку – до 35 км, крейсерська швидкість – 55 км/год, а максимальна швидкість досягає 120 км/год.

До складу БПАК (безпілотний авіакомплекс) входить:

  • 2 літака Mini Shark,
  • 2 підвіси USG-261 від компанії виробника, оснащенні оптико-електронною системою з можливістю збільшення зображення х10,
  • мобільна станція керування,
  • запасні елементи та аксесуари.

Важливо, що весь комплекс з легкістю вміщується в двох рюкзаках, що спрощує його подальше транспортування, зазначають розробники.

Mini Shark доступний до передзамовлення на сайті компанії. Для цього слід заповнити анкету зворотного зв’язку внизу головної сторінки сайту.

Як інформувала “Новинарня“, у квітні 2023 року компанія презентувала новий БПЛА MiniShark.

Читайте також:
“Зум вражає!”: волонтери показали картинку БПЛА-розвідника Shark у небі над Донецьком

В “Укроборонпромі” завершили випробування єдиного українського дрона-камікадзе – далі ГШ вирішуватиме

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна