Українська компанія презентувала новий БПЛА MiniShark. ВІДЕО

Українська компанія Ukrspecsystems презентувала свій новий БПЛА MiniShark. Прототип безпілотника показали на виставці Brave1.

Про це повідомляє “Мілітарний” у четвер, 27 квітня.

Зазначається, що безпілотник здатен виявляти наземні цілі в інтересах артилерії, спеціальних підрозділів та частин сухопутних військ. Радіус застосування БПЛА MiniShark сягає 35 км.

За даними розробників, дрон MiniShark в першу чергу створений для виконання розвідувальних завдань.

У компанії наголошують, що одна з переваг нового безпілотника – запуск з руки та легке транспортування, бо вся система вміщається у двох рюкзаках.

Модернізований БПЛА SHARK компанії Ukrspecsystems. Фото: Ukrspecsystems.

MiniShark з розмахом крил 2,6 метра і довжиною 125 см має максимальну злітну масу до 5 кг, а тривалість його польоту – 2 години.

“Заявлена максимальна швидкість польоту – 120 км/год. Робоча висота польоту – 1000 метрів. Безпілотник може бути оснащений оптико-електронною системою з 10-кратним оптичним збільшенням. Робочий діапазон температур під час експлуатації нового дрона становить від -15 °C до +45 °C”, – зауважили у повідомленні.

Робота над створенням нового БПЛА почалася після отримання запитів від українських військових на подібний літальний апарат. Наразі безпілотник MiniShark проходить заводські випробування, поділився представник Ukrspecsystems.

Ukrspecsystems – українська компанія-виробник продукції в авіаційній галузі. Виробляє дрони мультироторного та літакового типу, гіростабілізовані платформи та наземні станції управління.

Читайте також:
Фонд А36 оголосив збір на комплекс ударних БПЛА для спеців на Херсонщині

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна