“Зум вражає!”: волонтери показали картинку БПЛА-розвідника Shark у небі над Донецьком

Благодійний фонд Сергія Притули опублікував відео використання українського безпілотника-розвідника Shark компанії “Укрспецсистемс” у бойових умовах в небі над Донецьком.

Про це йдеться в підписі до відео в фейсбуці ввечері в п’ятницю, 13 січня.

“А так працює український БПЛА-розвідник SHARK! Маємо перше відео використання цього безпілотника у бойових умовах. Він проводить розвідку та пошук ворожих цілей над Донецьком”, – зазначено в повідомленні.

“Якість зображення та зум вражають, звісно!” – додали у фонді.

“Всього ми законтрактували три комплекси таких БПЛА. Щоб таких вражаючих очей в небі у наших захисників було більше, долучайтесь донатом!” – закликав Фонд Притули.

Довідка

“Шарк” (Shark) — розвідувальний безпілотний комплекс, створений 2022 року українською компанією Ukrspecsystems для спостереження та коригування вогню.

Цей БПЛА обладнано високонадійним модулем зв’язку та оптико-електронним комплексом спостереження Full HD з 30-кратним оптичним збільшенням і додатковим цифровим зумом. Стійкий до роботи в умовах РЕБ (радіоелектронної боротьби). Серед іншого може коригувати американські реактивні артилерійські системи HIMARS.

Вартість одиниці – близько $325 тис. за максимальну комплектацію (три БПЛА, авто з командним пунктом).

Тривалість польоту – до 4 годин год.

5 січня російські “військори” заявили про нібито збиття українського безпілотника біля міста Аксай у Ростовській області РФ, що за 120 км від лінії фронту . Доти розробники Shark говорили про дальність дії своїх дронів – 60 км.

Читайте також:
“Повернись живим” оголосив про наймасштабніший проєктний збір за всю свою історію

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна