У РФ затримали Гіркіна: кажуть, що за заявою бойовика “Вагнера”. У терориста проводять обшуки

У Росії затримали блогера, воєнного злочинця, колишнього так званого “міністра оборони ДНР” Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Про це в п’ятницю, 21 липня, пишуть росЗМІ.

Як зазначається. правоохоронці забрали Гіркіна з дому близько полудня. У його квартирі працівники Слідчого комітету проводять обшук.

Затримання терориста підтвердила його дружина Мирослава Регінська. У Telegram-каналі затриманого вона написала, що проти Гіркіна висунуто звинувачення в “екстремізмі”.

“Сьогодні приблизно об 11:30 до нас приїхали представники слідчого комітету. Мене в цей час удома не було. Незабаром, за словами консьєржа, вони вивели мого чоловіка під руки і відвезли у невідомому напрямку. Від друзів мені вдалося з’ясувати, що моєму чоловікові висунуто звинувачення за статтею 282 КК РФ (екстремізм). Про місцезнаходження чоловіка мені нічого невідомо, на зв’язок він не виходив”, – зазначила Регінська.

За попередніми даними, Гіркіна затримали за заявою колишнього бойовика ПВК “Вагнер”.

Раніше Гіркін відзначався критичними випадами на адресу російської влади у зв’язку зі слабкими, на його думку, діями в ході вторгнення в Україну. У жовтні 2022 року він через Крим намагався потрапити на війну на Таврійському напрямку, але безуспішно; тоді його затримували російські силовики. Українські волонтери збирали “призові” за голову Гіркіна, але він виїхав з України та надалі нібито навчав і вербував добровольців.

17 листопада 2022 року суд у Гаазі оголосив вирок у справі збитого літака MH17. Ігоря Гіркіна, а також підлеглих бойовиків Сергія Дубинського та Леоніда Харченка заочно засуджено до довічного ув’язнення та виплати компенсацій рідним загиблих на загальну суму понад 16 мільйонів євро.

У березні 2022 року ЗСУ під Авдіївкою знищили тестя Гіркіна – бойовика “Ситого”.

Читайте також:
ГУР пропонує за полоненого Гіркіна $100 тисяч

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна