У Львові ховають Бориса Горошка, який загинув торік у гелікоптері, що пробивався в оточений Маріуполь

У п’ятницю, 21 липня, Львів попрощається з двома полеглими героями. Боєць ДШВ Володимир Яремко та військовий льотчик Борис Горошко загинули, захищаючи Україну від російських окупантів. Причому Горошко був пілотом вертолітної місії в окупований Маріуполь навесні 2022 року.

Міська рада львів’ян та гостей міста долучитися до церемонії прощання та утриматися в цей час від проведення розважальних заходів і святкувань.

Чин похорону розпочнеться о 15:00 у Гарнізонному храмі Петра і Павла, о 15:30 відбудеться міська церемонія прощання на площі Ринок. Поховають воїнів на Личаківському кладовищі.

Борис Горошко (31.08.1984-05.04.2022) родом з міста Вишнівець Тернопільської області.

Навчався у Новокалинівській загальноосвітній школі. Здобув вищу військову освіту у Харківському інституті Повітряних сил.

Впродовж 2006-2009 років проходив військову службу у 301-му зенітному ракетному полку зенітних ракетних військ Повітряних сил Збройних сил України, а протягом 2009-2022 років – у 12-й окремій бригаді армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка Сухопутних військ ЗСУ. Був начальником штабу – заступником командира вертолітної ескадрильї 12 обраа.

У вільний час любив займатися гірськолижним спортом, плаванням, бігом та йогою. Із 2014 року був учасником бойових дій (АТО).

Льотчик 1-го класу. Брав участь у миротворчих місіях Організації Об’єднаних Націй у Республіці Ліберії та Демократичній Республіці Конго.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України №187/2022 від 29 березня 2022 року був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Із початком повномасштабного російського вторгнення продовжив боронити Батьківщину у лавах 12-ї бригади армійської авіації. Загинув при виконанні бойового завдання із перельотів на “Азовсталь” у якості командира екіпажу.

На жаль, гелікоптер, яким керував Горошко, був одним із тих, які не повернулися з цієї героїчної операції. Його збили 5 квітня 2022 року. Тіло повернули тільки нещодавно.

Борис Горошко представлений до нагородження найвищою державною нагородою України – званням “Герой України”.

У нього залишилися дружина, дочка, мати, брат та сестра.

Володимир Яремко (15.04.1986 р.н.) загинув 14 липня 2023 року в лавах 81-ї окремої аеромобільної бригади Десантно-штурмових військ ЗСУ, виконуючи бойові завдання на східному напрямку.

Читайте також:
Загинув майор Юрій Тимусь, що евакуйовував вертольотом поранених воїнів із Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна