В ЄС пропонують значно розширити програму військової підготовки ЗСУ, а також перенести місії в Україну

Високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель пропонує значно розширити програму військової підготовки для українських військових.

Про це пише Suddeutsche Zeitung, передає “ЄП” 20 липня.

Так, Боррель пропонує розглянути розширення програми підготовки для ЗСУ на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС. Поточні плани підготовки ЗСУ передбачають навчання 30 тисяч українських військових на території ЄС. Однак ця мета незабаром буде досягнута, оскільки 25 тисяч військовослужбовців уже пройшли програму навчання або проходять її нині.

Крім того, Боррель рекомендує виділити додаткові мільярди на постачання зброї та обладнання Києву. Зокрема, він хоче пообіцяти, що ЄС також візьме участь у витратах на надання сучасних винищувачів.

Повідомляється, що ЄС також може розглянути питання про поступове перенесення навчальних місій до України, якщо дозволять обставини.

Читайте також:
Євродепутати закликають лідерів ЄС якнайшвидше передати Україні F-16

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна