Мера Рівного Третяка на рік усунули з посади: суд визнав його винним у корупційному адмінпорушенні

Суд визнав мера Рівного Олександра Третяка винним у корупційному адміністративному правопорушенні. Йому призначили 6800 гривень штрафу, а також позбавили права обіймати посаду строком на один рік.

Про це повідомляє Суспільне у понеділок, 10 липня.

Раніше НАЗК склало три протоколи на мера Рівного, у яких вбачали конфлікт інтересів: щодо повернення собі премій, голосування за призначення керуючою справами виконкому та призначення їй премій і надбавок. Перші два протоколи закрили за відсутністю складу порушення та за строками давності.

Остання справа стосується нарахування премій і доплат керуючій справами міськвиконкому Марії Корнійчук, яка під час виборчої кампанії внесла до кандидатського фонду Третяка 45 тисяч гривень. НАЗК вбачає у цьому конфлікт інтересів, сам мер це неодноразово заперечував.

Зараз мер Рівного перебуває у відрядженні в Німеччині. Він назвав рішення суду “знущанням із закону” та має десять днів, щоб його оскаржити.

“Суддя Петро Денисюк попри поважні підстави для відкладення судового засідання, що було призначено на 07.07.2023 провів його без моєї присутності, чим грубо порушив законодавство… На жаль, вимушений констатувати, що тиск на місцеве самоврядування продовжується. А попри війну ми вимушені жити в іще одній реальності сьогодення: для судді Денисюка закони не писані. Чомусь він вважають, що на нього не поширюються вимоги Конституції України, Кодексу України про адміністративні правопорушення. Попереду апеляція, де продовжимо відстоювати свою правоту”, – написав він.

Читайте також:
Підписав звернення до Путіна щодо визнання “Л/ДНР”: у Києві судитимуть екснардепа-комуніста Георгія Буйка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна