Підписав звернення до Путіна щодо визнання “Л/ДНР”: у Києві судитимуть екснардепа-комуніста Георгія Буйка

СБУ викрила у Києві колишнього нардепа-комуніста, який підписав звернення до президента РФ Володимира Путіна щодо визнання “Л/ДНР”. За даними ЗМІ, ідеться про народного депутата 3-4 скликання від КПУ Георгія Буйка.

Про це повідомляє пресслужба відомства 10 липня.

Напередодні повномасштабного вторгнення Росії він був одним з організаторів звернення так званої “міжнародної спілки радянських офіцерів” до диктатора Путіна. У цьому “листі” його підписанти просили очільника Кремля визнати “суверенітет” тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Фото: СБУ

Крім того, протягом 2017-2019 років колишній нардеп брав активну участь у масових антиукраїнських заходах у Москві та агітував за “приєднання” захопленої частини сходу України до РФ. Також він виступав за офіційне введення на територію нашої держави військ Росії.

Після 24 лютого 2022 року фігурант очікував на “бліцкриг” росіян і швидку окупацію Києва, про що неодноразово розповідав серед оточуючих. Також він підбурював своїх знайомих допомагати російським окупантам у разі захоплення столичного регіону.

“Також він підбурював своїх знайомих допомагати російським окупантам у разі захоплення столичного регіону”, – розповіли в СБУ.

Під час обшуків за місцем проживання зловмисника виявлено заборонену комуністичну літературу і прокремлівські друковані видання. Екснардепу оголосили про підозру за ч. 1 ст. 110 Кримінального кодексу кураїни (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує тюремне ув’язнення з конфіскацією майна.

Читайте також:
СБУ запакувала ворожого інформатора, який готував ракетний удар по військовому шпиталю на Миколаївщині

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна