Посадовцям Полтавського ГЗК мільярдера-втікача Жеваго повідомили про підозру: у чому звинувачують

ДБР у взаємодії з СБУ та Офісом Генерального прокурора повідомило про підозру керівництву та начальникам відділів ПрАТ “Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат”, який належить олігарху-утікачу Костянтину Жеваго. Шестеро чиновників звинувачують у привласненні 400 мільйонів гривень.

Про це 29 червня повідомляє ДБР.

Підозру отримали шість осіб – керівництво правління комбінату, начальники відділів через які здійснювали фінансові оборудки підприємства, а також керівництво фірми-прокладки через які відбувались махінації.

Фото:ДБР

“Слідство ДБР встановило, що посадовці комбінату протиправно заволоділи майже 400 мільйонами гривень від видобутку та подальшої реалізації корисних копалин державного значення без відповідних дозволів. Зокрема, топменеджмент продавав без відповідних дозволів щебеневу сировину, яка виготовлялась з відходів, видобутих у кар’єрі корисних копалин”, – кажуть у відомстві.

Фото: ДБР

Указані особи підозрюються в:

  • заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах
  • вчиненні правочинів з майном, щодо якого фактичні обставини свідчать про його одержання злочинним шляхом. Дана обставина обтяжена тим фактом, що махінації вчинялися організованою групою та в особливо великому розмірі.

Нині проведено 15 обшуків в офісних приміщеннях та за місцями проживання топменеджерів ПрАТ, фірмах-прокладках та підприємств транзитно-конвертаційного сектору.

Вирішується питання щодо запобіжного заходу. Слідчі наполягатимуть на триманні затриманих під вартою. За кваліфікацією цієї справи можливе покарання до 15 років ув’язнення з конфіскацією в разі обвинувального вироку.

Читайте також:
ДБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна