“Нова формація українськості”: Мінкульт розробляє стратегію розвитку Києво-Печерської лаври до 2051 року

Міністерство культури та інформаційної політики (МКІП) розпочало розробку стратегічної візії Києво-Печерської лаври 2023-2051 “Нова формація українськості”.

Про це повідомляє міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко.

“Ця національна скарбниця дуже довго була закрита для українців, ми не використовували її потенціал на повну й не насичували тими змістами, які були там від самого початку її створення”, — каже очільник МКІП.

Він розповів, що протягом трьох місяців міністерство перевірило та повернуло на баланс заповідника “Києво-Печерська лавра” 74 об’єкти Нижньої лаври.

Також роботу вже поновила Велика Лаврська дзвіниця, відкрився вхід через Економічну браму та перехід від Верхньої до Нижньої лаври, працює онлайн-система продажу квитків для відвідувачів.

Ткаченко додав, що стартували три проєкти в диджитал-сфері з зацифрування.

Як зазначив міністр, у Лаврі 24 червня зазвучало сакральне українське модерне багатоголосся. Ця подія відкрила цикл концертів, що “повертають професійне українське музичне мистецтво у простір Лаври”.

Окрім того, вже затверджено порядок надання доступу до Успенського собору й Трапезної церкви для відспівування загиблих військових.

Наразі відомство перебуває на фінальному етапі погодження з музейними організаціями проєкту “Єдиний квиток” щодо надання доступу до музеїв на території заповідника.

Читайте також:
Суд не задовольнив вимогу “УПЦ МП” служити в Києво-Печерській лаврі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна