Унаслідок аварії роз’єдналася лінія електропередачі з Молдовою, є відключення у низці областей, – Міненерго

Унаслідок низки технологічних порушень 17 червня відбулася аварійна ситуація на підстанції оператора система передачі в Одеській області, як наслідок, без світла одночасно тимчасово залишилися 230 тисяч споживачів.

Про це заявили в Міненерго.

“У ніч на понеділок 19 червня на підстанції знову відбулася аварійна ситуація. Відключень споживачів не було.

Наразі триває вивчення причин аварії. Нагадаємо, що через техпорушення, викликані попередніми обстрілами, а також ненадійність роботи мереж, які потребують масштабного ремонту, споживачі Одещини залишалися без світла навіть тоді, коли генерація електроенергії повністю покривала потреби споживачів”, – заявили в міністерстві.

Також через аварійну ситуацію в мережах на території України відбулося роз’єднання міждержавної лінії електропередачі з Молдовою.

Крім того, тимчасово знеструмлювалися лінії оператора системи передачі електроенергії у Вінницькій області, внаслідок чого було застосовано обмеження для ВДЕ в західних областях.

Також через технологічні порушення знеструмлювалися високовольтні лінії електропередачі в Київській, Харківській, Донецькій областях, додали в міністерстві.

При цьому електроенергії, яку виробили українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів. Дефіциту немає.

Читайте також:
Скільки коштуватиме відбудова Каховської ГЕС і скільки це займе часу? Є відповідь “Укргідроенерго”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна