Окупантам на Луганщині бракує сміливості насаджувати паспорти РФ біля лінії фронту, – ОВА

В окупантів не вистачає сміливості здійснювати примусову паспортизацію населення окупованих територій Луганщини ближче до лінії фронту. Однак на віддалених територіях примусова паспортизація триває, і окупанти проводять її, шантажуючи людей.

Про це під час брифінгу в “Медіацентрі Україна – Укрінформ” розповів начальник Луганської обласної військової адміністрації Артем Лисогор.

“Процес вони проводять повним ходом, постворювали і мобільні групи для того, щоб виїжджати, але – не вистачає сміливості виїжджати ближче до лінії фронту. І це добре, це – показник роботи наших хлопців”, – зазначив голова області.

Артем Лисогор зауважив, що на віддалених від лінії фронту територіях Луганщини, окупанти проводять примусову паспортизацію, вдаючись до різного роду шантажу. Так, за словами Артема Лисогора, випускників 11-х класів не допускали до складання іспитів без російських паспортів.

“Працюють по повній програмі: і шантажуючи людей, і примушу чи брати російське громадянство, цей папірець російський. Будь-якими заходами: і невиплатами заробітної плати, і погрозами ненадання медичної допомоги рідні, і мобілізацією чоловіків. І в тому числі не допускалися діти до складання іспитів після закінчення 11 класів без отримання російського паспорта”, – зазначив Лисогор.

Читайте також:
На Херсонщині окупанти евакуюють лише тих, хто має російський паспорт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна