Питання не обговорюється: Португалія не надсилатиме ЗСУ свої F-16, але готова навчати наших пілотів

Португалія не передасть Україні свої F-16 у рамках у межах “коаліції винищувачів”. Однак країна готова долучитися до навчання українських льотчиків.

Про це заявив міністр закордонних справ Португалії Жоау Гомеш Кравіньо, пише Diário de Notícias 22 травня.

Він наголосив, що питання поставок винищувачів Україні не обговорюватиметься, оскільки “Португалія не має необмеженої кількості літаків”.

“У нас є ті (літаки – “Н“), які нам потрібні для виконання наших національних зобов’язань, а також в НАТО, тому наразі це питання не постає”, – сказав Кравіньо.

Разом з тим, міністр заявив, що Лісабон готовий навчати українських льотчиків на F-16.

“У нас є дуже хороші льотчики й інструктори, і вони готові працювати з колегами з інших країн, які також мають F-16, щоб навчати українських льотчиків”, – резюмував.

16 травня Британія та Нідерланди оголосили про наміри створити міжнародну коаліцію для постачання винищувачів F-16 в Україну.

Ріші Сунак і Марк Рютте домовилися, що “працюватимуть над створенням міжнародної коаліції для надання Україні бойових повітряних сил і засобів, надаючи підтримку в усьому – від навчання до придбання винищувачів F-16”.

Увечері того ж дня Володимир Зеленський заявив, що Британія й Нідерланди, а також Франція долучилися до так званої “коаліції винищувачів”.

Читайте також:
Тренування українських пілотів на F-16 вже почалося, – Боррель

 

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна