Ломаченко програв бій за звання абсолютного чемпіона світу

Український боксер Василь Ломаченко (17-3, 11 КО) програв володарю титулів WBC, IBF, WBA Super, WBO американцю Девіну Гейні (30-0, 15 КО) та не зміг стати абсолютним чемпіоном у легкій вазі до 61,2 кг.

Титульний бій відбувся ввечері 20 травня в Лас-Вегасі на арені MGM Grand Garden Arena. Він тривав усі 12 раундів та завершився одноголосним рішенням суддів на користь Гейні: 116–112, 115–113, 115–113.

Поєдинок проходив із перемінним успіхом. Ломаченко та Гейні по черзі перехоплювали ініціативу, і перед вирішальними двома раундами було складно віддати одному з суперників перевагу за очками. На картках сайту Boxingscene рахунок був рівним – 95:95.

Ломаченко пішов а атаку в 11-му раунді, примусив Гейні відчайдушно захищатися та, здавалося, виграв важливу трихвилинку.  У вирішальному раунді Ломаченко продовжив володіти перевагою. Проте у підсумку судді зафіксували перемогу Гейні за очками. Відтак американець захистив звання абсолютного чемпіона світу.

Напередодні стало відомо, що 35-річний Василь Ломаченко отримає за цей бій $3 млн, а Девін Хейні заробить $4 млн.

Читайте також:
Усик переміг Джошуа і зберіг чемпіонські пояси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна