Усик переміг Джошуа і зберіг чемпіонські пояси

Український боксер із Криму Олександр Усик переміг британця Ентоні Джошуа в його матчі-реванші та відстояв чотири пояси у важкій вазі – WBA, WBO, IBF та IBO, а також здобув пояс чемпіона The Ring.

Бій у Джидді (Саудівська Аравія) відбувся в ніч на 21 серпня. Поєдинок тривав усі 12 раундів без нокдаунів. 35-річний Усик виграв роздільним рішенням суддів:

  • 115-113 (Стів Грей, Велика Британія),
  • 113-115 (Глен Фельдман, США),
  • 116-112 (Віктор Фесечко, Україна).

Після бою відомий тренер і аналітик боксу Тедді Атлас розкритикував суддю, який віддав перемогу британцю: “Роздільне рішення? Будь ласка, заберіть у нього суддівську ліцензію та ніколи не давайте йому суддівську картку знову”.

Це 20-та перемога Усика у 20 боях на професійному рингу. Він залишається єдиним діючим українським чемпіоном у професійному боксі.

Нагадаємо, вперше Усик побив Джошуа 25 вересня 2021 року в Лондоні, відібравши у нього пояси чемпіона за версіями WBA, WBO, IBF та IBO, після чого Джошуа задіяв пункт про матч-реванш. Щоб підготуватися до нього, Олександр покинув тероборону й виїхав з України.

На попередній бій із Джошуа Усик виходив у футболці “Русь православная”.

Тепер він говорить на публіці лише українською, носить оселедця і синьо-жовті труси, а на передматчевій зустрічі заспівав “Червону калину”.

Читайте також:
Не створи собі кумира: 20 “зрад” і “перемог” Олександра Усика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна