Усик святкував чемпіонський титул у російській футболці “Русь православная”. ФОТО

Під час святкування чемпіонського титулу, здобутого в ніч із 25-го на 26 вересня, боксер Олександр Усик позував на рингу в футболці “Русь православная”.

Це помітив журналіст Євген Будерацький.

“Багато хто каже, що добре, коли лунає наш гімн, майорить наш прапор і боксер його цілує. Певно ж, так. Кажуть навіть, що Усик змінився. Почав говорити українською на пресконференціях і т. д. Можливо, й змінився, не сперечатимусь.
Але є речі, які лишаються незмінними. РПЦ з нього не виб’єш ніяк. І раптом ви горді і навіть плакали – будь ласка, ваше право. Можете навіть підтримати морально “русского человека”. І придбати футболочку, в якій він святкував перемогу. Всього 1600 рублєй. “Сделано в России”, – написав Будерацький у фейсбуці.

Він поширив фото, на якому зафіксовано, як Усик святкує здобуття чотирьох чемпіонських поясів на стадіоні “Тоттенхем хотспур” у Лондоні. А також додав скріншот з інтернет-магазину, що продає футболку “Русь православная”, дуже подібну до Усикової:

Ідеться про продукт магазину “Боевая Русь” російського виробництва.

Як можна побачити, на чорній футболці українського боксера повторено той самий малюнок – руський воїн хреститься на тлі хреста, лише немає написів “Русь православная” та “Спаси и сохрани”.

Як інформувала “Новинарня“, 34-річний український боксер Олександр Усик став чемпіоном світу в суперважкій вазі за версіями WBA Super, IBF, WBO та IBO. Ці титули за підсумком 12-раундового поєдинку в Лондоні Усик відібрав у британця Ентоні Джошуа. Раніше Олександр володів чемпіонськими поясами в першій важкій вазі.




Варто зазначити, що Олександр Усик на пресконференції в Лондоні напередодні поєдинку вперше заговорив із пресою українською мовою. Безпосередньо перед боєм він демонстративно почепив у своїй роздягальні прапор України, а на його боксерських рукавичках було написано Simferopol (Усик – уродженець Сімферополя).
Очевидно, Усик шукав додаткової підтримки серед патріотичних українців, бо досі стверджувався в іміджі прибічника Російської православної церкви та перед боєм відвідав у Лондоні собор Успіння Божої Матері та Всіх Святих Сурожської РПЦ. Усик підтримує проросійського пропагандиста Анатолія Шарія, є адептом дружби з РФ, знімався в пропагандистському фільмі дружини Медведчука “Паломница” тощо.
Через це багато хто в українських соцмережах відмовився вболівати за Усика.

Читайте також:
Не створи собі кумира: 20 “зрад” і “перемог” Олександра Усика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна