Український боксер Олександр Усик став чемпіоном світу в суперважкій вазі. ФОТО, ВІДЕО

34-річний український боксер Олександр Усик став новим майже абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі, після того як у титульному бою переміг чинного володаря поясів британця Ентоні Джошуа.

Поєдинок відбувся пізно ввечері 25 вересня на стадіоні “Тоттенхем” у Лондоні та тривав усі 12 раундів.

Господаря рингу вважали фаворитом, однак українець взяв гору за оцінками всіх трьох суддів – 117:112, 116:112, 115:113.

На рукавичках Усика було написано “Сімферополь” – там він народився

При цьому Усик поступився лише в 5-му, 6-му та 8-му раундах, а решту – виграв. Він був переконливим та активним як на початку бою, так і в його завершенні.

Фото: Getty Images

Рефері в рингу був британець Майкл Александер, який раніше неодноразово працював на боях Джошуа. Підраховували очки Говард Фостер (Велика Британія), Стів Вайсфельд (США) і Віктор Фесечко (Україна).

Це був перший чемпіонський бій Усика серед “супертяжів”. Досі уродженець Криму виступав у першій легкій вазі, де 2018 року завоював титули WBO, WBC, WBA Super та IBF.

Нині в британській столиці на кону стояли пояси чемпіона світу за версіями WBA Super, IBF, WBO та IBO, які належали 31-річному Джошуа.

До цієї зустрічі українець провів на профі-рингу 18 боїв і в усіх здобув перемоги (13 разів – нокаутом). У Джошуа були 24 перемоги (22 нокаутом) й одна поразка.

Варто зазначити, що Олександр Усик на пресконференції в Лондоні напередодні поєдинку вперше заговорив із пресою українською мовою (зокрема сказав, що “ще багато чого може зробити” і що цей бій увійде в історію). А безпосередньо перед боєм він демонстративно почепив у своїй роздягальні прапор України.
Очевидно, Усик шукав додаткової підтримки серед патріотичних українців, бо досі стверджувався в іміджі прибічника Російської православної церкви та дружби з РФ, брав участь у пропагандистському фільмі дружини Медведчука тощо. Через це багато хто в українських соцмережах відмовився вболівати за Усика.

Читайте також:
Не створи собі кумира: 20 “зрад” і “перемог” Олександра Усика

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.