НАБУ взяло голову Верховного Суду Князєва на хабарі $2,7 млн, – джерела

Співробітники Національного антикорупційного бюро затримали голову Верховного Суду України Всеволода Князєва на хабарі в особливо великих розмірах.

Про це ввечері в понеділок, 15 травня, повідомляє пресслужба НАБУ та антикорупційні активісти з посиланням на джерела в Бюро.

“НАБУ і САП викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВС. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Деталі згодом”, – ідеться в повідомленні пресслужби НАБУ.

Бюро при цьому поширило фото з великою кількістю пачок доларових банкнот, розкладених на дивані.

Юрист та експерт в сфері антикорупційної політики Олександр Лємєнов у свою чергу коментує: “Голова Верховного Суду. Нібито хабар. Нібито 2,7 млн баксів, з яких нібито 400 тисяч мічених знайшли вдома у служителя Феміди топ-рівня. Нібито “департамент агентів Катерин” НАБУ.
Якщо без “нібито”, то це якийсь сюрреалізм. Не вірю, що настільки обмежені люди існують. В кеші, господи, вдома зберігати. Не вірю, поки не побачу офіційної інформації”.

Член громадської антикорупційної ради Міноборони Тетяна Ніколаєнко пише в фейсбуці прямо: “Понеділок закінчується підривом інформбімби. НАБУ взяло голову Верховного Суду Князєва на хабарі маже $3 млн”.

Про те, що антикорупційні органи затримали голову Верховного Суду України Всеволода Князєва при отриманні хабара, пише також “Українська правда” з посиланням на співрозмовників у правоохоронних органах.

Нагадаємо, Всеволод Князєв став головою Верховного Суду з осені 2021 року.

Довідка

Всеволоду Князєву 43 роки, він родом з Миколаєва. Закінчив Миколаївський гуманітарний інститут, а також Одеську юридичну академію.
Працював юрисконсультом, викладачем, адвокатом, а з 2013 року – суддею Миколаївського обласного адміністративного суду. З 2015 по 2017 рік був головою цього суду. З листопада 2017 – суддя Верховного Суду і секретар Великої палати ВС.

Читайте також:
Голова Верховного Суду Князєв пояснив, чому позови щодо санкцій РНБО “заморожені”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна