Генпрокуратура розкрила особу секретного агента НАБУ “Катерини”

 

Співробітники Генеральної прокуратури провели обшук в агента НАБУ “Катерини” у справі щодо пропонування хабара іншим агентом Бюро першій заступниці голови Державної міграційної служби.

Про це 1 грудня повідомила “Українській правді” прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, назвавши ім’я агентки – Катерина Сікорська.

“Були обшуки. Катерина Сікорська”, – сказала Сарган.

Вона зазначила, що згодом “уся інформація з’явиться на сайті ГПУ”.

Досі особа агента НАБУ під прикриттям “Катерини” була засекречена.

Напередодні блогер Андрій Дзиндзя, близький до правоохоронних органів, повідомив, що під час обшуку в маєтку, який орендує в Кончі-Заспі працівниця НАБУ “агент Катерина”, працівники СБУ виявили чотири автомобілі класу люкс. Всі авто законспіровано зареєстровані на матір “агента Катерини”.

“Причому кожен з них за ціною як непогана квартира у Києві: один – Maserati, два – Porsche і один – Lexus. Багата мама агента Каті мешкає поруч у Кончі-Заспі тільки за іншою адресою, як і її бабуся”, – написав Дзиндзя на своїй сторінці у “Фейсбуці”, оприлюднивши фото однієї з машин.

За його словами, колишній чоловік агента Катерини, екс-міліціонер, “погорів на хабарі”.

У Національному антикорупційному бюро не коментують інформацію про обшук у “Катерини”.

“Ми знаємо про це зі ЗМІ. Поки не можемо ні підтвердити, ні спростувати. Йде перевірка”, – сказали у прес-службі в коментарі “УП”.

Як інформувала “Новинарня“, брифінгу 30 листопада генпрокурор Юрій Луценко розповів, що “агент Катерина” проходила у “бурштиновій справі” Розенблата-Полякова, а згодом консультувала іншого агента НАБУ – Сергія Титенкова (Боярського), який, за версією ГПУ, пропонував хабара першому заступнику голови Державної міграційної служби Діні Пімаховій.

Луценко сказав, що ці дві справи – “абсолютно різні площини”, оскільки у випадку з Розенблатом-Поляковим “агент Катерина” просила нардепів вчинити законні дії, а вони попросили за це хабар, тоді як агент Боярський нібито просив Пімахову вчинити дії незаконні (саме НАБУ це спростовує).

Читайте також:
НАБУ заявило про диверсію з боку Генпрокуратури й СБУ.
У Бюро обшуки

Як відомо, 29 листопада Державна міграційна служба повідомила, що агента НАБУ затримали під час спроби передачі хабара першому заступнику голови ДМС Діні Пімаховій. Було акцентовано, що це Сергій Боярський (Титенков) – син колишнього нардепа від Партії регіонів.
Крім того, ввечері у Національному антикорупційному бюро СБУ провела обшуки. Деякі ЗМІ повідомляли про ще сімох затриманих працівників НАБУ.

30 листопада НАБУ заявило, що її детектив під прикриттям не пропонував хабар Пімаховій, а проводив довготривалу спецоперацію, в яку втрутилися Генеральна прокуратура та Служба безпеки України, зірвавши її.
За твердженням НАБУ, ведучи прослуховування для Бюро, СБУ “завербувала” підозрювану для тиску та кримінального переслідування працівників Антикорупційного бюро.

Пімахова заперечує, що вимагала хабар у 30 тисяч за легалізацію іноземців в розмовах із Титенковим. Натомість НАБУ оприлюднило відеозаписи, акцентуючи на тому, що Пімахова перша виставила протизаконні корупційні умови отримання українського паспорта громадянином Ірану.

Керівники НАБУ Артем Ситник і САП – Назар Холодницький 30 листопада провели зустріч із генпрокурором Луценком. Після цього вони повідомили, що ніхто з агентів НАБУ затриманий не буде.

Своєю чергою генпрокурор Юрій Луценко заявив, що затриманому агенту НАБУ 30 листопада оголосять про підозру у даванні та провокації хабара. Він висловив думку, що працівники НАБУ вчинили протизаконну провокацію проти чиновника міграційної служби.
Також генпрокурор спростував інформацію про затримання сімох працівників НАБУ.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна