У Луганську знову вибухи: окупанти скаржаться на влучання по тилових базах ЗС РФ

У тимчасово окупованому Луганську другий день поспіль лунають вибухи: після масштабного п’ятничного “прильоту” по об’єктах окупантів у суботу, 13 травня, росЗМІ і телеграм-канали знову повідомляють про вибух і дим на околиці міста.

Як заявили деякі російські “воєнкори”, йдеться про чергове влучання по тиловій базі російських окупантів. Вони скаржаться, що Сили оборони України почали “активно вибивати об’єкти в далекому тилу”, тож поняття “тилової бази” для російських загарбників втрачає актуальність.

Напередодні ж, за інформацією російських пропагандистів, під час “внаслідок удару по Луганську” отримав поранення депутат Держдуми РФ від “Єдиної Росії” Віктор Водолацький.

Щоправда, згодом з’ясувалося, що депутат цілий і фактично неушкоджений, не враховуючи кількох саден і забоїв, зокрема на обличчі.

При цьому наступного дня після “поранення” Водолацький заявив, що отримав пошкодження “не через українську атаку, а під час порятунку людей”. За словами російського парламентарія, він разом з пропагандистом Євгеном Лісіциним повертався з позицій і, проїжджаючи “повз будівлю в яку укрофашисти спрямували свої ракети”, почув крики людей з проханням про порятунок. Кинувся рятувати – і тут на нього обвалилася цегляна стіна, пошкодивши обличчя й кінцівки.

Віктор Водолацький після “поранення”

Чи вдалося Водолацькому когось врятувати, він не уточнив, але подякував Богу за те, що він “казак” (“єдинорос” є активним пропагандистом “реєстрового казачества”, зокрема на тимчасово загарбаних РФ територіях України).

Раніше Служба безпеки України повідомила про підозру Водолацькому, якого влада держави-агресора призначила так званим куратором “гуманітарних центрів ЄР” на окупованих територіях Луганщини.

Зокрема, Водолацький відвідував місця базування російських військ на сході України і на камеру російських пропагандистів “командував” артилерійським обстрілом позицій ЗСУ на Луганщині. Він також роздавав партквитки “Єдиної Росії” мешканцям ОРЛО.

Як писала “Новинарня“, 12 травня у Луганську внаслідок “прильотів” горів, зокрема, машинобудівельний завод “100”, який окупанти використовують для ремонту військової техніки, також, імовірно, вибухи були на інших об’єктах постачання ЗС РФ в окупованому місті.
Російські пропагандисти стверджують, що “для обстрілу Луганська ЗСУ застосували дальнобійні ракети англійсько-французького виробництва Storm Shadow та одну ракету ADM-160B MALD виробництва США”.

Читайте також:
Велика Британія передала ЗСУ далекобійні ракети Storm Shadow, – CNN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.